Irodalmi Diszkó – ÚSZÓINK – Görföl Balázs

Görföl Balázs vagyok, esztéta, irodalmár, kritikus, szerkesztő. Az irodalmat szeretem, a diszkót kevésbé, az Irodalmi Diszkót nagyon. Miért is ne lehetne könnyedén, mégis szenvedéllyel beszélgetni az irodalomról, ha egyszer könnyedén és szenvedéllyel szoktuk csinálni azt, amit igazán szeretünk? Aki járt valaha a Kiss Tibor Noé nevével fémjelzett Irodalmi Diszkón, tudja, simán lehetséges a dolog, aki még nem járt, az most, ha segít, járhat. Sok jó író van ma Magyarországon, egyre több fiatal is, de Pécsen ritkán lehet találkozni velük. Aki beszáll a projektbe mondjuk egy könyv árával, az most mintegy házhoz rendelheti az írókat. Szerintem megéri. Írónak lenni, művekkel a nyilvánosság elé lépni kockázat. Szolidaritásból az Irodalmi Diszkó nagyköveteként én is kockázatot vállalok: ha sikerül összegyűjtenem 80 ezer forintot, hogy úgy mondjam, gyenge úszóként vállalok egy fejest (vízimentők jelentkezését is várva). Ha mégsem lehet úszni, körbetekerem a Pécsi-tavat Orfűn legalább kétszer.

61.88% növekedés
49 500 Ft adományozva, cél összeg: 80 000 Ft