Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesület

A Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesület megalakulásától kezdve célja a társadalmilag sérülékeny csoportokkal való együtt munkálkodás, együtt gondolkodás. Célunk ezen csoportok élethelyzeteinek bemutatása a színház és a drámapedagógia eszközeivel, az érzékenyítés, a félelmek csökkentése az integráció és inklúzió előremozdítása. Színdarabjaink is ezzel a céllal készültek, készülnek. fontos része tevékenységünknek, hogy a darabokhoz való hozzáférést is akadálymentesítjük, gyakran megyünk kis településekre darabjainkkal, illetve rendszeresen tartunk olyan előadásokat ahol jelnyelvi tolmács és audionarrátor segít az akadálymentesítésben.
Az Élő Adáson befolyt adományokból egyrészt a már meglévő darabjainkat visszük el olyan közegbe, intézményekbe, ahol a kultúrához nem vagy csak nagyon nehezen férnek hozzá. Az Ámor nyilát (ép és értelmükben akadályozott színészek együtt mesélnek el egy isteni történetet, szerelemről, szeretetről, odaadásról) lakóotthonokba, akadállyal élőkhöz juttatjuk el.
A Kali trash-t ( témája a roma holokauszt Magyarországon, egy dokumentarista felolvasószínház a roma holocaust emlékére.) olyan középiskolai osztályok számára tesszük elérhetővé, akiknek a színházjegy kifizetése gondot okozhat.
További tervünk pedig Paulon Viktória Kisrigók című könyvének a bábszínház és a drámapedagógia eszközeivel való bemutatása. Az előadással a gyermekeket szeretnénk érzékenyíteni a nevelőszülőknél és az árvaházakban nevelkedett gyermekek sorsa iránt.