ITT-HON Közösségi Alapítvány

Az ITT-HON Közösségi Alapítványt (ITT-HON-KA) a város közösségeiért aktívan tenni akarók csoportja hozta létre 2023-ban.
Egy közösségi alapítvány nem egyetlen konkrét ügy mellett köteleződik el, hanem helyi forrásokat gyűjt, hogy azokat a helyi közösségek kezdeményezéseinek támogatására fordítsa. A célunk tehát elsősorban a közösségfejlesztés, a helyi közösségek aktivizálása és ezzel párhuzamosan az adományozói kultúra erősítése.

Azt akarjuk elérni, hogy az emberek a sajátjuknak érezzék a települést, ahol élnek, elgondolkodjanak azon, hogy mitől lenne jobb, színesebb vagy tartalmasabb az életük itt, és olyan programokat, vagy tevékenységeket kezdeményezzenek, amelyek a kisebb-nagyobb közösségek hasznára válnak, és ki-ki a saját lehetősége szerint ötlettel, szellemi vagy fizikai munkával, vagy szabad kapacitás hiányában anyagi forrással hozzájáruljon a kezdeményezések megvalósulásához.
Ebből is adódik, hogy az ITT-HON-KA is mindig a közösségi igényekhez fog alkalmazkodni, amikor eldönti, hogy mikor milyen aktuálisan fontos területre fordítsa a forrásait. Ezek a lehetséges területek a teljesség igénye nélkül: kultúra, közösségi programok, sport, szabadidő, környezetvédelem, oktatás, szociális ügyek.

A tavalyi Swimathonon összegyűjtött adományokból jelenleg három projektet támogatunk, környezetvédelem, fenntarthatóság, szemléletformálás, valamint fiatalok és családok számára szervezett közösségi programok területén. A mostani Swimathonon beérkezett adományokat a következő pályázatunk finanszírozására fordítjuk.

Tegyél Te is Tatabánya közösségeiért, támogasd az ITT-HON-KÁ-t!