CIVIL SZELFI ELSŐ SZEMESZTER – A SZERVEZETI WELL BEING II.

A Civil Szelfi Szemeszter második alkalmán a szervezeti jóllét kérdéséről gondolkodtak résztvevőink gyakorlati megközelítésben. Mivel napjaink komoly kihívások elé állítják a civil társadalmat, ezért különösen fontos lehet a tagság és önkénteseik motiválása, például olyan ösztönző elemek alkalmazása révén, amelyek átlendíthetik őket a nehézségeken. Ebben többek között a pozitív visszajelzéseknek, az elismerésnek vagy a különböző közösségi kezdeményezéseknek rendkívül meghatározó szerepe van.

Köszönjük a résztvevőknek az inspiráló együtt-gondolkodást!

CIVIL SZELFI ELSŐ SZEMESZTER – A SZERVEZETI WELL-BEING

2023.december 14. / 16:30 / Civil Közösségek Háza

Útjára indult a Szelfi Szemeszter elnevezésű programunk, amely a „Civil pulzus a városmonitoring eszközével” c. projekt keretében megvalósuló kutatás eredményeire reflektáló műhelysorozat. Célja, hogy értelmezze, illetve feldolgozza a Civil Szelfi megállapításait. A következtetéseket támogatott formában, szakértő bevonásával vonják le a résztvevők, majd saját tapasztalataikat integrálva különböző javaslatokkal élhetnek.
A Szemeszter iránt eddig érdeklődők által megjelölt témákat összegezve az első Szemeszter tárgya a „szervezeti well-being” volt.
Mit tehet a civil szervezet, ha a tagok és önkéntesek lelkesültsége alábbhagy, motiváltságuk kiapadóban?
Előadónk dr. Árkovits Amaryl pszichiáter volt, aki a kiégés jelenségéről és annak vetületeiről beszélt részletesebben. A gondolatébresztő előadás nem csupán inspirálóan hatott, de megalapozta a közös munka folyamatát.