Az Égervölgyi Közösség (ÉGKŐ) Pécs Ürög nevű városrészének néhány utcájában élő, a lakhelyükért, lakóközösségükért tenni akaró nyolc család tagjaiból alakult csoporttá 2023 elején. Fő célkitűzésünk a helybéliek közötti kapcsolat erősítése a rendszeres közösségi programok révén. Szeretnénk a valahova tartozás érzését, a közösségi felelősségvállalást elmélyíteni magunkban, gyerekeinkben és erre hívni szomszédainkat. Ezzel a legjobb értelemben vett „falusi hangulatot” teremtjük meg a nagyvárosban, ahol erős közösség veszi körül az egyéneket és családokat, ahol a generációk közt természetesek az átjárások, a párbeszéd, a kölcsönös segítségnyújtás, tudásátadás. Úgy gondoljuk, ez nélkülözhetetlen lesz a jövő városában.
Programjaink színtere a 2023-i Föld napján kapuit megnyitó Ürögi Kutyás Közösségi Park. A Parkot közösségi akciónk és támogató városvezetés hívta életre, majd közösségi fejlesztés révén vált napjainkra a környék dobogó szívévé (tüdejévé, annyira zöld). Itt a kutyás gazdi, a babakocsis anyuka, a túlmozgásos kisgyermek, az elbújni vágyó kamasz, a csendre vágyó szülő, a jegyzettel hasaló egyetemista és kilátogató idős szomszéd egyaránt jól érzi magát.
Programjainkat, mely között majális, utcabál, sportnap, egészségnap, ruhacsere, kézművesvásár, karácsonyi utcai énekléssorozat, közösségi erdei túrák, erdei koncert szerepelt, tavaly pályázati forrásból, idén pedig kizárólag önerővel, a helybeliek adományaiból valósítottuk meg.
A Swimathonon a jövő évi rendezvényeink költségérére gyűjtünk, mert – mint megtapasztaltuk – egészen más úgy tervezni, hogy van egy biztos, tervezhető keretünk és nem egyik rendezvényről a másikra látjuk a lehetőségeinket:) Ez hozzájárul programjaink függetlenségéhez és az alulról építkezés szép lehetőségéhez.

Köszönjük a támogatást!

  • Kategória:Swimathon 2024
  •  SimplePay vásárlói tájékoztató

    Tudomásul veszem, hogy a Pécsi Közösségi Alapítvány, [7624 Pécs SZENT ISTVÁN TÉR 17.]) adatkezelő által a pecsikozossegialapitvany.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére.

    Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, email cím, támogatás összege

    Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

  • 0 Ft

Ha utalással támogatnál, a közleménybe mindenképp írd be a támogatandó nagykövet nevét!

Pécsi Közösségi Alapítvány

Számlaszám: 11731001-23113859
HU69117310012311385900000000
OTPVHUHB
OTP Bank
1051 Budapest, Nádor utca 16.

Adományod 24 órán belül kerül fel a honlapunkra.

0%
Köszönjük! Jelenleg 0%-ka gyűlt össze 50000 forintnak, ami kevesebb, mint a kitűzött cél.

Cél 🌈

50000 Ft

Összesen adományoztak 🙌

0 fő

Jelenlegi felajánlások 💰

0 Ft

Támogatók 💘