VAN ÉLET A GYERMEKOTTHON UTÁN – ÚTELÁGAZÁS ALAPÍTVÁNY
Élő Adás 2023 / 1 213 520 Ft adomány

Az Útelágazás Alapítvány fő tevékenysége a „Van Élet a Gyermekotthon Után” projekt, melynek keretében 2014 óta végeznek önkéntes társadalmi munkákat a gyermekvédelemben. Fő céljuk, hogy minél több gyermek érezhesse értékesnek önmagát, nemcsak a gyermekotthonokban, hanem bárhol a világon.
Az Élő Adáson összegyűjtött adományok minden egyes forintja élmények, beszélgetések, csapatépítés, tudás formájában kamatozott az állami gondozott gyermekek életében.A támogatásnak köszönhetően az alapítvány ki tudta terjeszteni tevékenységét több gyermekvédelmi intézményre is, heti akár 1-3 alkalom erejéig intézményenként.

Önkénteseiknek havonta szupervíziós találkozókat szerveztek, így egymást is megismerhetik és tapasztalataikat is meg tudják osztani egymással.

Az egyik patronáltukról, Hajnal Noémiről elnevezett patronálói hálózatuk is alakulóban van, bár ez nem egy egyéves folyamat, de vannak az önkénteseik között, akik hosszútávon gondolkodnak egy-egy gyermek felkarolásában, ami nagyon nagy szó és felelősség!

A pénzből még mindezeken felül személyes támogatást is tudtak nyújtani kuratóriumi döntés alapján egy kiválasztott – utógondozásból kikerülve nehéz helyzetbe került- leányzónak, aki azóta saját lábára tudott állni.

Elindult a folyamatos fejlesztés alatt álló weboldaluk is, a www.utelagazas.hu, sőt egy- két munkát segítő eszközt is be tudtunk szerezni a pénzből, mint egy projektor.

És persze rengeteg élményt is finanszíroztak a pénzből, ami alatt mentoraik és a gyerekek összekovácsolódhattak: Koripálya, kézműves foglalkozások, Laser Corneres Csapat összetűzések, pizzázások, Balatoni kirándulás a gyerekekkel.

A programról és a további támogatási lehetőségekről az alábbi linken tájékozódhatsz: https://utelagazas.hu/index.php/hu/