A JÖVŐTUDATOS PÉCSÉRT – A FENNTARTHATÓSÁG ELVEI SZELLEMÉBEN

A Filantrópiafejlesztés Lengyel Akadémiája 2022-ben hirdette meg A Globális Kihívások –Lokális Megoldások c. európai programot, amelyet a C. S. Mott Alapítvány finanszíroz. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy több jelentős szervezettel együtt a Pécsi Közösségi Alapítvány “Jövőtudatos Pécsért – a fenntarthatóság elvei szellemében “ című pályázata is kedvező elbírálásban részesült.

A pályázat fókuszában az ENSZ 17 globális fenntarthatósági céla és a 2015-2030 közötti időszak globális akcióterve áll.

Ennek keretében számunkra nagyon kedves témákat népszerüsíthetünk és görgethetünk tovább itt Pécsen, amik a fenntarthatóság igen széles spektrumát ölelik fel és hisszük, hogy egy még élhetőbb, szerethetőbb és fenntarthatóbb Pécset segítenek kibontakozni.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg tevékenységünket és csatlakozzatok hozzánk!

“Funded by the C.S. Mott Foundation under the Global Challenges Local Solutions Program run by the Academy for the Development of Philanthropy in Poland.”

AFRIKA NAP 2022 május 21. / Civil Közösségek Háza-Pécs

A Pécsi Tudomány Egyetem 7. Afrika-konferenciájához kapcsolódó KÖZEL AFRIKÁHOZ – tematikai napon, a Civil Közösségek Házában debütált alapítványunk első kocsmakvíz-játéka, ‘Színes Afrika’ címmel, Rimai Dávid és Knyihár Éva közreműködésével.

ÉLŐ ADÁS 2022. május 18. / Reggeli

Szép sikerrel zárult az alapítványunk által negyedik alkalommal megrendezett Élő Adás adománygyűjtő programunk.

Nem csak azért volt különleges ez az alkalom, mert az utóbbi két online est után végre élőben is találkozhattunk, hanem azért is, mert ezúttal a beérkező pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt az ENSZ által kiírt 17 globális fenntarthatósági cél szem előtt tartása.

2022. május 18-án összesen 2.572.000 Ft gyűlt össze három kiváló pécsi projekt számára a pécsi Reggeliben!

A befolyt összeg nagy segítséget nyújt abban, hogy minél több Jó szatyor — Pécs indulhasson útjára tele higiéniás termékekkel a rászorulóknak, hogy minél több édesanyát és családot tudjanak támogatni a nehéz időszakban mentálisan az Anyautam munkatársai, hogy minél több állami gondozásban lévő leányzónak segíthesse feldolgozni a bántalmazás élményét az Élmény Tár!

Ha szívesen megtudnál többet az Élő Adásról, kattints a Bővebben gombra!