TÁMOGASS MINKET!
🤗 Legyél művészbarát, festménybarát, PKA barát!
🖌️LICITÁLJ “Dr. Koperniczky Enyi István – Őszirózsák” című festéményére, mely Bognár Rudolf, a Művészbarát Festményszalon tulajdonosának felajánlásával került hozzánk!
🖌️Ez a festmény nem csak egy izgalmas színekből álló kép. Sokkal többet mond annál, sokkal mélyebb történetet visz haza magával, az, aki megnyeri az aukciót.
“Dr. Koperniczky István (1922-2006) átélte a XX. századi Magyarország minden tragédiáját és örömét, felemelkedését és bukását. Lelkében mély nyomott hagytak az átélt események, melyek a felszínre törtek, hogy lelkének üzenetei a festményeken keresztül eljussanak a kortársakhoz és az utókorhoz.
Őszirózsák című festményét 2001-ben életének utolsó szakaszában festette. Ekkor, már hosszú ideje a Somló hegyen, gyönyörű természeti környezetben élt és alkotott. A festményen megjelenik egész életének lenyomata, a minden nehézséget legyőző életerőt a vidám, élénk, szinte lángoló színek képviselik, az elmúlást a hervadó virágok, a fájdalmat az asztalról lecsorgó festék szimbolizálja. A képről Radnóti Miklós verse jut eszembe, a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom”… A festményen, egy gyönyörű virágcsokorról lecsorgó fájdalmas, de mégis nagyon szép élet csorog le szépen, lassan, a végéhez közeledve.” (Bognár Rudolf)
💸A festmény kiajánlási ára: 150.000 Ft
📧Felajánlásaitokat emailcímünkre várjuk: pecsi.kozossegi.alapitvany@gmail.com
Az aukció június 20-án 24:00-kor zárul.