CSOSZÓ GABRIELLA

„Csoszó Gabriella fotóművészt, aktivistát, tanárt javaslom a Lénárd Kata-díjra. Az egyik legismertebb kiállító művész, és bár az egyik legjobb is, általános ismertségre épp a társadalmi felelősségvállalása okán tett szert. Fölismerte: az a dolga, hogy a szakmai tudását és a segítő érzékenységét, sőt a fennálló rendszer iránt érzett dühét együtt kamatoztassa. Ezért fényképezi az összes olyan eseményt és helyszínt, amelyen a kiszolgáltatottak baját mutathatja meg, ezért oktat az egyetemen társadalmi részvételre, és ezért tanítja a legelesettebbeket. Mindenki mellett hűségesen ott van, aki a társadalom kitaszítottja, és minden intézmény mellett is, amely a rendszer üldözöttje.”
A második jelölés:
„Csoszó Gabira gondoltam, mert hihetetlen munkát végez aktivistaként, fotóművészként és tanárként is. Mindenütt ott van, ahol valami értékes kiállás történik. Fáradhatatlanul fotózza a tüntetéseket, dokumentálja az ellenzéki és civil akciókat. Tanít perifériára szorult gyerekeket fotózni, gimnazista fiatalokat gondolkodva alkotni és még sorolhatnám…Ráadásul rendületlenül mosolyog. Szerintem Kata neki is nagyon örülne.
A harmadik jelölés:
Csoszó Gabriella fotós, őt gondolom, nem kell bemutatni és indokolni 🙂”