Ha adományod

SimplePay-en keresztül küldenéd, görgess lejjebb az űrlaphoz!

Ha utalással támogatnál, a közleménybe mindenképp írd be a támogatandó nagykövet nevét!

Pécsi Közösségi Alapítvány

Számlaszám: 11731001-23113859
HU69117310012311385900000000
OTPVHUHB
OTP Bank
1051 Budapest, Nádor utca 16.

Adományod 24 órán belül kerül fel a honlapunkra.

Együtt a gyermekek gyászfeldolgozásáért

Vándorkiállítás – kísérőprogramok – gyermekműhelyek

A veszteségek sokfélesége éri a gyermekeket, kamaszokat és fiatal felnőtteket az életük során. A Hullámhegyek-hullámvölgyek egy olyan kiállítás címe is, amelyen különböző műfajokban (festészet, fotó, írásművek, zene és film) mutatják meg a fiatalok, hogy mennyiféle veszteséget és hogyan élnek meg, hogyan dolgozzák fel. Egyfajta virtuális közösséget is létrehozva egymásnak, amelyben az alkotásokon keresztül egymás számára erőforrásokká is válnak a sorsközösségükben. Válás, nagyszülők elvesztése, barátságok felbomlása, kisállatok elvesztése, a kovidban megélt veszteségeken keresztül visznek végig minket az alkotások a megélés érzésein és a feldolgozás folyamatán. A fiatalokat érinti és érdekli a veszteségeikkel való kapcsolódás, ezért fontos, hogy az őket körülvevő felnőttekkel, szülőkkel és szakemberekkel közösen, partnerként tudjanak beszélni, alkotni róla.

A Napfogyatkozás Egyesület gyermekek gyászfeldolgozását segítő programja a gyermek – szülő – szakember közötti együttműködésre fókuszál és nyújt szemléletbeli, szakmai, módszertani segítséget. A veszteségekben mindannyian érintettek vagyunk, fiatal, vagy idősebb korban is szükséges a veszteségeink rendezése, hiszen akkor tudunk megfelelő támogatást is adni másoknak a gyászban.

Ezért a Hullámhegyek-hullámvölgyek vándorkiállítást és programsorozatot az ország öt nagyvárosában, Sopronban, Debrecenben, Pécsen, Miskolcon és Szegeden rendezzük meg, helyszínenként 2 hétig 2023. október és 2024. március között. Az alkotói pályázatra érkezett, és Budapesten korábban bemutatott 140 alkotásból válogatott állandó kiállítási anyag a különböző helyszínekről érkezett alkotásokkal kiegészítve kerül bemutatásra.

A kiállítás ideje alatt minden helyszínen a Napfogyatkozás Egyesület országos hálózatában résztvevő helyi csoportvezetők bevonásával pedagógusok és szülők számára tartunk interaktív programokat (kerekasztal beszélgetés, interaktív tapasztalatmegosztó műhelyek), a gyerekek számára pedig kreatív foglalkozásokat (meseműhely, alternatív osztályfőnöki órák) annak érdekében, hogy a veszteségek erőforrásokká válhassanak.

Az eseménysorozat fő üzenete:

A veszteségekben mindannyian érintettek vagyunk. Fontosnak tartjuk, hogy a társadalomban felkészülten, eszköztárral rendelkezve tudjunk a veszteségekről beszélni már gyerekkortól kezdve.

https://gyaszportal.hu/gyermekgyasz/virtualis-kiallitas/

Köszönjük a támogatást!

Sajnáljuk. Ez az űrlap már nem elérhető.

0%
Köszönjük! Jelenleg 0%-ka gyűlt össze 100000 forintnak, ami kevesebb, mint a kitűzött cél.

Cél 🌈

100000 Ft

Összesen adományoztak 🙌

0 fő

Jelenlegi felajánlások 💰

0 Ft

Támogatók 💘