Békési Tímea

Örömmel jelölöm a Lénárd Kata-díjra Békési Tímeát (vagy ahogyan a legtöbben ismerjük: Tinkát).
Tinka etnográfus, addiktológiai konzultáns, gyászkísérő, metamorphoses meseterapeuta, képzésben lévő családi tanácsadó. Ennyit a szakmai titulusairól.
Jelenleg magánpraxisban dolgozik és elsősorban a szenvedélybetegségben vagy gyászban érintett családokkal, párokkal, egyénekkel dolgozik. A terápiás tevékenység mellett segítő szakembereket oktat, elsősorban addiktológiai témában. Konferenciákon, szakmai rendezvényeken előad, könyvet, cikket ír, interjút ad, és táncot tanít, ha arra fogékony csapattal van dolga.
Merész, bátor kiállással vállalja a személyességet, transzparenciát, hiteles példát nyújtva ahhoz, hogyan lehet a titok, stigma, szégyen általi elszigeteltségből kilépni és ezáltal (is ) gyógyulni.
Minden lehetőséget megragadva dolgozik azon, hogy a szenvedélybetegséggel kapcsolatos ismereteket minél szélesebb körben terjessze, nyílt diskurzusra és közös gondolkodásra bíztat egy olyan problémakörben, amelyben számos család, fiatal, gyermek érintett, és elszigetelten küzd egy olyan országban, ahol az addiktológiai problémák „népbetegségnek” számítanak.
Rendkívüli alázattal és elmélyült, sokoldalú kutatómunkával, fáradtságot nem kímélve járja a segítői útját, példásan ötvözve az etnográfia, a meseterápia, a rendszerszemléletű megközelítéseket a gyásszal és a szenvedélybetegségekkel való munkában.
Tinka emellett nagyon barátságos és kedves ember, aki találkozik vele, nem feledi. Fáradhatatlan segítő, aki alázattal viszonyul mind klienseihez, mind pedig ahhoz a szakmai közeghez, amiben mozog. Aki ismeri, azért szavazzon rá, aki pedig még nem találkozott vele, az pedig azért, mert ennyi mindent ilyen hitelességgel olyan ember tud csinálni, aki méltán megérdemli a Díjat.