Pataki Veronika

Szeretném javasolni Pataki Veronikának a Lénárd Kata díjra való jelölését. Veronika évek ideje dolgozik az Akadálymentes Túrizmus Napja rendezvény főszervezőjeként, a People First egyesület elnökeként és rendkívül tehetséges és lelkiismeretes munkát végez. Az ő munkája jelentős hozzájárulást jelentett a fogyatékosok önálló életvitelének területén való haladásunkhoz, és biztos vagyok benne, hogy továbbra is hasonlóan nagy hatást fog gyakorolni a jövőben is.
Az Akadálymentes Túrizmus Napja rendezvényen Veronika fogja össze a szervezőbizottságot, koordinálja és tréningezi az önkénteseket, szervezi az élményprogramokat, meginvitálja a partnereket. Az egész napos jókedvű fesztivál fő célja a fogyatékossággal élőket olyan élményekhez juttatni, melyeket amúgy nem, vagy csak nehezen tudnak átélni. Fontos cél az inklúzió, a társadalom érzékenyítése az irányba, hogy együtt legyenek, éljenek, szórakozzanak a sérültek és épek.

A People First elnökeként már több éve dolgozik a fogyatékosággal élők önálló életviteléért, többek között önálló lakhatás, képzés, munka, szabadidő, érdekvédelem, akadálymentesítés területeken, társadalmi el- és befogadásuk érdekében. Lelkes lokálpatriótaként küzd Pécs akadálymentesítéséért, fizikailag és a fejekben is. Sokoldalúságára jellemző, hogy az ő részvételével folyik egy nemzetközi művészeti project is, ami művészeti ipar és a fogyatékossággal élők együttműködését hivatott kiépíteni.

Ez csak néhány kiragadott példa Veronika valóban széleskörű tevékenységéből. Szeretném hangsúlyozni, hogy Veronika munkája erőteljesen támogatja azokat a célokat, amelyeket a Lénárd Kata díjjal elérni szeretnének. Ő lenne a tökéletes választás a díjra, és biztos vagyok benne, hogy a díj odaítélése hozzájárulna a társadalmi inkluzió területén való további haladáshoz.