Braun Eszti

Braun Eszti, csupa báj, csupa kellem és kedvesség, kitartás, és lelkierő ezek a szavak jutnak eszembe erről a névről. Ilyen ember nincs is, vagy mégis?
Mérnöki munkája mellett rengeteg társadalmi és önkéntes munkát is végez. Megbízhatóság, precizitás, lekiismeretes pontosság és kitartás jellemzi minden dolgát amiben részt vesz. Hogy honnan van ennyi ideje és energiája, szinte fel sem fogható?!
Szerteágazó tevékenységei közül csak néhányra van rálátásom, így csak ezekről tudok írni. De ez is több mint elegendő ahhoz, hogy elismeréssel és tisztelettel tekintsünk egy ilyen embertársunkra.
Tavalyelőtt amikor elkezdtük nyilvánosan kiterjeszteni gyermekotthonos missziónkat, ami az állami gondozásban lévő gyerekeknek segít felkészülni az életre, nekik nyújt tartós akár életreszóló támaszt, biztos pontot és segítséget, akkor mentorokat és patronálókat kerestünk, Eszti elsők között csatlakozott hozzánk.
Nem titkoljuk senki előtt, hogy ez egy nehéz terep. Elvetettség érzésével élő, bántalmazott sérült, szeretethiányos gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozni nem egyszerű és felelőségteljes feladat. Ebben az elhívásban sok-sok csalódás és kudarc várja az embert, és nincsenek gyors eredmények. Eleinte hozzá kell szokni az érzelmi megterheléshez is, ami a gyerekek sorsán keresztül éri az embert.
Eszti ugyanúgy átment ezeken, és csodálatos, hogy nem rendült meg hite és reménye. Adja magát és szeretetét, figyelmét, törődését közöttük, tanít, vigasztal, ha 100-szor átverik is megrázza magát megbocsát és megy tovább az úton amire úgy érzi Isten hívta el.
És mintha ez önmagában nem lenne elég, becsatlakozik a sütőcsapatba is akik hétről- hétre süteményt készítenek az állami gondozottaknak.
Tavaly mindezek mellett egy nagyszabású jótékonysági musical a „Remény Tüze” marketingjének megszervezését is lebonyolította. Az előkészületek másfél évig tartottak. A művészeti vezető jobbkezeként dolgozott, a darab magyarra fordításában is részt vett, betanította a gyerekszereplőket, és ő maga is vállalt szerepet a színpadon is. A musical bevétele teljes egészében a Pécsi Éltes Mátyás Speciális Iskola és Óvoda részére gyűlt össze, mintegy 7.000.000 Ft.
És mikor Amaryl kérdezte, hogy vajon elfogytak-e körülöttünk a Díjra érdemes személyek? Neem! Sőt egyre többen vannak, de mindenki közül Eszti a legérdemesebb rá. Annál is inkább mert ezeket a munkákat pénzt időt energiát nem sajnálva önkéntesen vállalja be, amiért a társadalom, Pécs városa és mi is csak így tudunk köszönetet mondani.