Kepics Zsanett

Szeretném Kepics Zsanettet jelölni a Lénárd Kata-díjra. Zsanett klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, pszichoterapeuta jelölt, a budapesti Kréné rendelőben és a Traumaközpontban dolgozik.
Több területen is foglalkozott/ foglalkozik súlyos traumatizációt átélt gyerekekkel és családjaikkal, a társadalmi traumatizáltság kérdéseivel. Szakmán belül és a határterületeken is fáradhatatlanul, bátran szót emel, aktívan tesz a kiszolgáltatottabb, kisebbségben lévő csoportokért, és képes a maga körül lévőket is aktivizálni, lehetetlennek tűnő helyzetekben is konstruktív ötletekkel, erővel előállni.
Nehéz is összefoglalni, miken tevékenykedik az egyéni terápiás munka mellett. Jelen van számos szakmai fórumon, egykori tagként a Város Mindenkié Mozgalom megmozdulásain, fontos pszichológusi munkát végez az Ukrajnából menekült gyerekek megsegítésében, pedagógusok trauma-fókuszú érzékenyítésében. Önkéntesként az Ördögkatlan fesztivált segítette (és élvezte 🙂 ) évekig.
Elsősorban érzékenysége, elhivatottsága, társadalmi aktivitása és természetessége, vagánysága miatt jutott eszembe, hogy méltó lenne a Kata emlékére alapított díjra.