Ha adományod

SimplePay-en keresztül küldenéd, görgess lejjebb az űrlaphoz!

Ha utalással támogatnál, a közleménybe mindenképp írd be a támogatandó nagykövet nevét!

Pécsi Közösségi Alapítvány

Számlaszám: 11731001-23113859
HU69117310012311385900000000
OTPVHUHB
OTP Bank
1051 Budapest, Nádor utca 16.

Adományod 24 órán belül kerül fel a honlapunkra.

Az életem része a balett. Nem csak azért, mert a szüleim mindketten balett művészek voltak, és mert édesanyám (mai napig aktív táncpedagógus) volt a balettmesterem. Még ha nem is táncolok aktívan, ott van az izmaimban, a mozdulataimban. Ha táncot nézek, érzem, hogy az izmaim reagálnak rá, és azonnal szeretnék én is táncolni.

Miközben ezt írom, eszembe jutnak azok akikkel tanultam, vagy anyukám tanítványai, akik az egyetem mellett is visszajártak hozzá, és biztosan tudom, hogy ők is így éreznek.

A balett nem könnyű. Mivel minden testrészed másként mozdul, mint a hétköznapokban, azonnal átlényegülsz, és igen, miközben nyúzod a tested, hogy minél magasabbra emelkedjen, a lelked felrepül.

Talán éppen ez az ellentmondás teszi annyira széppé.

A szigorú szabályok koncentrációra késztetnek, ugyanakkor biztonságos kereteket adnak, a lágy, légies mozdulatok komoly izommunkát igényelnek, a tempó betartása nehéz, akár gyors, akár lassú, de igazi sikerélmény, ha meg tudod csinálni, és egyre pontosabbá válnak a mozdulataid. Szóval a balett nem könnyű, de ha egyszer megtapasztalod benne a tánc adta semmihez sem hasonlítható érzést, akkor a részeddé válik.

Egyrészt azért vállaltam, hogy követe leszek a Pitypang Művészeti Alapítványnak, mert hiszek benne, hogy nincs olyan, hogy túl késő. Ha vágyik rá a tested és a lelked, akkor igen, elkezdheted a balettet, akkor is ha felnőtt vagy. Másrészt azért is vállaltam, mert bár nemrég ismertem meg Markó Évit, tudom, hogy van egy közös nyelvünk, közös szerelmünk, a balett. Ő úgy népszerüsíti, hogy tanítja, én meg most úgy, hogy a követe leszek a felnőtt balett oktatásnak!

A Swimmaraton lényege, hogy valamilyen vállalást teszek, amivel gyűjtöm a támogatásokat. Arra gondoltam, hogy a kampány ideje alatt rendszeresen teszek fel balettes tartalmakat, köztük persze saját emlékeket, és a kampány vége felé újra felhúzom a balett cipőt, sok év kihagyás után.

A vállalt összeg: 40.000Ft

Nagy Viktória Éva: bábművész, rendező

Köszönjük a támogatást!

Sajnáljuk. Ez az űrlap már nem elérhető.

62.5%
Köszönjük! Jelenleg 62.5%-ka gyűlt össze 40000 forintnak, ami kevesebb, mint a kitűzött cél.

Cél 🌈

40000 Ft

Összesen adományoztak 🙌

2 fő

Jelenlegi felajánlások 💰

25000 Ft

Támogatók 💘

 1. Név: Borbála Karádi
  • Támogatás összege:

   5000 Ft

  • Megjegyzés:
 2. Név: Tenki Réka
  • Megjegyzés: Mert hiszek, abban, amit mond!!