Tevékenységünk lényegében egy nagyobb helyi közösség megszervezése, ami működtet egy alternatív, védett helyi piacot, információkat áramoltat, ezzel szemléletformálási funkciója is van. Hosszú távú célja a helyi gazdaság fellendítése, könnyebb érdekérvényesítés és új értékesítési csatornák biztosítása a gazdáknak kézműveseknek, és vállalkozóknak.

A Pécsi Kosár Közösség egy már meglévő, heti egy átadónappal működő szerveződés, mely értékes hidat épít a vidék és a város, a kistermelők, gazdák, kézművesek és a családok között.

Egyrészt ezt a már működő alaptevékenységünket tökéletesre szeretnénk csiszolni, és olyan rendszeres programokat és eseményeket szeretnénk szervezni, amely valamennyi társadalmi réteghez elér. Fontos célkitűzésünk, hogy az egészséges helyi élelmiszer az alacsonyabb ökonómiai státuszú családoknak is elérhetővé váljék. Tevékenységeinket házhozszállítással, saját termék körökkel szeretnénk bővíteni, tovább építeni a vendéglátói szegmenssel és a civil szervezetekkel való együttműködést. Szervezetünkkel dolgozunk a Balokány Liget – Pécs Zöld Szíve projekt megvalósításán és tartalommal való feltöltésén. Ezzel együtt szeretnénk, ha működésünk végül egy saját ingatlanban teljesedhetne ki, ahol akár helyi termék bolt, kizárólag helyi termékeken alapuló ökobüfé, hűtőház, iroda és különféle “zöld” és etikus szolgáltatások működnének.

Támogass!

 • Kategória: Aktuális
 • SimplePay vásárlói tájékoztató

  Tudomásul veszem, hogy a Pécsi Közösségi Alapítvány, [7624 Pécs SZENT ISTVÁN TÉR 17.]) adatkezelő által a pecsikozossegialapitvany.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére.

  Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, email cím, támogatás összege

  Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

 • 0 Ft

Összesen adományoztak 🙌

3 fő

Jelenlegi felajánlások 💰

30000 Ft

Támogatók 💘

 1. Név: Dr. PAvluska Valéria
  • Támogatás összege:

   10000 Ft

  • Támogatás összege:

   10000 Ft

  • Támogatás összege:

   10000 Ft