A „Van Élet A Gyermekotthon Után” találó projektcím, és igaz is. Én magam vagyok a bizonyíték rá. De nem mindegy, hogy milyen a minősége ennek a gyermekotthon utáni életnek!

2015-ben kezdtem el önkéntesként visszajárni gyermekvédelmi intézményekbe. Akkoriban az én életem már sínen volt, viszont sok rossz hírt hallottam a volt intézeti társaim felől. A nagy többségük nem találta meg a társadalomban a helyét, többen voltak/ vannak börtönben, sok lányból prostituált lett. 85 társam közül pedig 5-en öngyilkosok lettek. Ez elszomorított, és feltettem magamban, hogy szeretnék a mostani fiataloknak segíteni, ha lehet megakadályozni, hogy megjárják azokat a mélységeket, ahol én is jártam. Illetve ha belekerülnek ugyanazokba a zsákutcákba, akkor mellettük vagyok és bíztatom őket, hogy van kiút.

Immár 8 éve, hogy segítőként járok vissza a rendszerbe bekerült gyermekekhez és ez alatt az idő alatt én is rengeteget tanultam. Az elmúlt évben több intézmény kapuja is megnyílt előttem, és lehetetlenné vált, hogy a munkát egyedül, kizárólag saját forrásaimból folytassam. Így a tavalyi évben nyilvánosság elé hoztam tevékenységemet, és jelenleg a Gondolatébresztő Alapítvány kiemelt projektjeként haladunk tovább. Így már lehetőségem nyílik önkénteseket toborozni és támogatókat állítani szívügyem mellé. Nehéz volt megtennem ezt a lépést, hiszen ez még több munkával és terheléssel, és kötelezettséggel jár, de rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok egyedül, sok jó ember támogatja törekvéseimet!

Az Élő Adásba való jelentkezésem célja:

 • Elsődlegesen szeretném stabilizálni, rendszeresíteni a tevékenységemet az intézményekben további önkéntes munkások bevonásával.
 • Másodsorban szeretném tovább terjeszteni a tevékenységünket, és egy utógondozotti csoportot is indítani a 18-24 éves, rendszerben maradt fiatal felnőttek számára.
 • És fő vágyam egy patronálói hálózat létrehozása. Amiben 1 család, 1 gyermeket patronál. Nem nevelésről, vagy örökbefogadásról van szó, hanem megismerni, támogatni, meghallgatni, végigkísérni útján, amilyen területen szükséges ott segíteni! Olyan kapcsolatot kialakítani vele, hogy a gyermek, később is fiatal felnőttként jó szóért, tanácsért biztosan fordulhasson patronálóihoz.
Nagy reményekkel várom támogatásotokat, hogy minél több gyermekotthonban felnőtt embernek segíthessünk minél teljesebb, szeretettelibb életet élni: Wiesner Iván

Támogass!

Sajnáljuk. Ez az űrlap már nem elérhető.

Összesen adományoztak 🙌

3 fő

Jelenlegi felajánlások 💰

65000 Ft

Támogatók 💘

 1. Név: Dr. Pavluska Valéria
  • Támogatás összege:

   10000 Ft

 2. Név: Ambrus Agnes
   • Támogatás összege:

    50000 Ft

   • Megjegyzés: ha tehetném, örökbefogadnék, de erre a helyzetem egyelőre nem alkalmas - ki tudja mit hoz még a jövő, addig is támogatok minden kezdeményezést, ami másokat segít ebben