VILMOS NOÉMI

„Kata biztosan szeretné, ha az egyik díjazott valahogy kapcsolatban lenne a freeSZFE-vel. Mert ebben a mozgalomban benne van az örök fiatalság, az igényes művészet szeretete, a tehetség, a tudásvágy, a forradalom, az élni akarás, és az a fáradhatatlan izgatottság, ami Katát is jellemezte.
Én legszívesebben az egész freeSZFE-t díjaznám, mert bár mostanság nem róluk szólnak a hírek, de a megalakulásuk elmúlt 1 évében is léteznek, és kőkemény munkát folytatnak. Úsznak az árral szemben, rendületlenül tanulnak, alkotnak, sokszor lehetetlen körülmények között is, úgy, hogy számukra a magyarországi egzisztenciális jövő igencsak homályos. Számomra példaértékű ahogy kiálltak az ügyükért, Közülük mégis kiemelném Vilmos Noémit. Személyesen nem ismerem őt. Csak megfigyelőként láttam a hihetetlen bátor felszólalásait a tüntetéseken. Katával való utolsó levélváltásunkban is beszélgettünk róla. Nekem az ő lendülete és bátorsága magában foglalja a freeSZFE esszenciáját.
Ha jól tudom, Noémi pécsi. Az ő nevéhez kötődik a Pécsi Nemzeti Színházaban bemutatott, „botrányos” Bánk Bán előadás rendezése is.”