TASNÁDI ZSÓFIA

„Lénárd Kata díjra szeretném jelölni Tasnádi Zsófit az Élmény Tár Tanoda vezetőjét. Az alábbi bemutatkozót a munkatársai írták róla, én a magam részéről annyit tudnék írni, hogy szerintem ő a legjobb ember a világon de 15 év barátság után baromi elfogult vagyok. 🙂
Zsófi egy igazi harcos, aki több, mint 10 éve a civil szektor meghatározó szakembere, az Élmény Tár vezetője. Nem ismer lehetetlent, akkor sem, ha például jön egy világjárvány. Csapatával nagyon gyorsan felismerte és reagált arra, hogy az élménytáras gyerekeknek mire van szükségük, hogy maradéktalanul részesei lehessenek az online oktatásnak. Eszközgyűjtést és osztást szervezett, tanulócsoportokat koordinált, valamint a szülők támogatására is odafigyelt ebben a nehéz helyzetben.
Mindig a gyerekek és csapata érdekeit tartja szem előtt, akkor is, ha a saját élete háttérbe szorul. Pécs egyik peremkerületén esélyteremtő gyerekbirodalmat alkotott meg, ahol a demokráciának, a gyerekjogok és a gyerekek felelősségérzetének, döntéshozatali képességének fejlesztése kap főszerepet. Célja, hogy a hozzájuk járó gyerekek számára kinyissák a világot, lehetőségekhez juttassák őket.
Folyamatosan fejleszti magát és erre ösztönzi a munkatársait is. Munkájukat alulról szerveződő, független csapatként végzik, ezért tevékenységük fenntartása állandó, kreatív megoldásokat igényel.
Szakmai elköteleződését bizonyítja, hogy minden nap azért tevékenykedik, hogy a társadalomban jelen lévő diszkrimináció minden formáját megelőzze, érzékenyítő foglalkozásokat szervez kicsiknek és nagyoknak is.
Meleg szívvel ajánlom Tasnádi Zsófiát a Lénárd Kata-díjra, hiszen munkáját szakterületeket integráló perspektívával végzi, segítő attitűdjének és társadalmi felelősségvállalásának köszönhetően elősegíti a társadalmi mobilitás megvalósulását.”