Egri Közösségi Alapítvány

Kik vagyunk?

Az Egri Közösségi Alapítványt 2021 nyarán hozta létre 10 elhivatott egri állampolgár. Olyan helyi kezdeményezéseket támogatunk, melyek erősítik a közösségeket, így együtt tesszük Egert egy jobb, élhetőbb izgalmasabb várossá. Az Alapítvány célja a közösségek társadalmi felelősségvállalásának ösztönzése, az aktív állampolgárság és az adományozói kultúra erősítése, és így az Egerben és környékén élők életminőségének javítása. A cél eléréséhez az Alapítvány aktívan gyűjt adományokat, miközben helyi erőforrásokat, cégeket és magánszemélyeket von be kezdeményezéseibe. A Swimathon egy csodás lehetőség, hogy tovább építsük társadalmi bázisunkat, pénzadományt gyűjtsünk nagyköveteink segítségével 2024 évi támogatási programunk megvalósításához.

Mire gyűjtünk?

Képzeljünk el egy várost, egy közösséget, ahol a fiatalok rendszeresen hoznak a helyi közösség számára jelentős döntéseket. Szerintetek milyen lenne ez?

Az Egri Közösségi Alapítvány létrehozott egy Ifjúsági Alapot, amely mindenekelőtt az egri fiatalok története: hogyan látják az egri közösséget, mi az, ami szerintük a legfontosabb probléma, amivel szembe kell nézniük, hogyan kell ezeket megoldani, és mit tudnak tenni annak érdekében, hogy pozitív változást érjenek el a közösségükben?

Szeretnénk összegyűjteni 1,3 millió ft-ot az Egri Ifjúsági Alapba, amiből olyan fiatalok által megvalósuló, vagy fiataloknak szóló projekteket támogatunk 2024-ben, amelyek a számukra fontos kérdésekkel foglalkoznak, amelyek segítségével építik közösségeiket. És ezt a fiatalok bevonásával csináljuk – velük, értük.

Valódi életek. Valódi pénz. Valódi változás.