Játszó-Tér Egyesület

A Játszó-Tér Egyesület 2014 óta van jelen Pécs életében. A legtöbben az egyesület által működtetett társasjáték klubról ismernek bennünket, ami minden viharnak ellenállva, 9 éve rendületlenül várja a társasjátékok kedvelőit.
A játék közösséget épít?- Igen.
A játék fejleszti az együtt gondolkodást? – Igen, igen.
Bizonyíték rá az önkéntes csapatunk, akikkel 9 éve szervezünk társasjátékos esteket és programokat, és akikkel most egy új projektbe vágunk bele.
Az olvasás menő! – egy olyan irodalmi kalandjáték, amely az olvasást népszerűsíti játékos formában, közösséget építve, pécsi általános iskolások bevonásával egy nyolc hetes program keretében. A tervezett játék célja, hogy az olvasás tényleg menő legyen a fiatalok körében és megismerjék a kortárs magyar ifjúsági irodalmat. Ebben az évben … igen, igen merünk nagyot álmodni, minden évben szeretnénk megrendezni ezt a versenyt … Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás című könyvére épül a műhelymunkákkal, szabaduló szobával, városi nyomozással színesített kalandozásunk.
6 iskola, 6 csapat, 18 általános iskolás, 1 könyv és sok kaland!
Támogassátok minél többen a Játszó-tér nagyköveteit, hogy létrehozhassuk ezt a programot … és ki tudja, hátha egyszer lesz egy felnőtt – Az olvasás menő! – is.
https://www.facebook.com/olvasasmeno/
https://www.facebook.com/pecsijatszoter/