Dr. Németh Dóra

Jelöltem a feleségem, dr. Németh Dóra. Szerintem a hármasság, amit keresnek őbenne és munkájában, tevékenységében messzemenőkig megtalálható.
Szakmája orvos, háziorvos. Emellett képzett Peak Pilates oktató.
A Támasz Alapítvány egészségügyi részét vezeti. Munkája során alap szakmájának megfelelően a ház és otthon nélküli emberek háziorvosa. Közelről látom milyen kihívásokat jelent ezt a speciális betegcsoportot ellátni. Megszervezte és vezeti a hajléktalanok 24 órás orvosi ellátását. A háziorvosi teendők mellett szociális gondozókat, ápolóotthont irányít, koordinálja az utcai munkások, betegszállítók munkáját. Szociális programokat szervez, szűréseket, oltásokat végez. Önkormányzattal, egészségügyi intézményekkel tárgyal képviseli a hajléktalanokat és egyre inkább a szociálisan ellehetetlenült emberek érdekeit. A Pilatest mind testi rekreáció az Alapítvány dolgozói és az ezzel élni kívánó rászorulók részére hozzáférhetővé tette és Pilates órákat tart szabadideje terhére.
Összefoglalva orvos, mentálhigiénés ellátó, szociális munkás, testi rekreációs oktató, menedzser, politikus egy személyben aki elsősorban egy kitaszított, jelentősen hátrányos helyzetű populációval foglalkozik. Emellett csodálatos feleség és anya, aki 3 gyereket nevel(t) fel. 2 éve Pécs Város szociális díját elnyerte, de munkája nagyon kevés figyelmet és elismerést kap ezért gondoltam a jelölésére.