ÉLMÉNY TÁR

Mindenkinek kell egy mentor, senki se legyen egyedül.

Az Élmény Tár egy esélyteremtő gyermekbirodalom, amely Pécs egyik peremkerületén található. Alapelveink, tevékenységeink közé tartozik a demokratikus szemlélet, partnerközpontúság, gyermekjogok. Főként hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozunk, de szeretnénk, ha nem egy zárt, szegregált közösség lennénk. Célunk, hogy a hozzánk járó gyerekek számára kinyissuk a világot, és olyan lehetőségekhez juttassuk őket, amelyek alapvetően mindenkinek járnának, de tudjuk, hogy ez a mai világban nem így van.

Szeretnénk továbbra is támaszai lenni a gyerekeknek, hogy tudják, ránk mindig számíthatnak, hozzánk mindig fordulhatnak segítségért. Éppen ezért élünk mindig a világítótorony hasonlattal, amely azt szimbolizálja a gyerekeknek, hogy hozzánk mindig vissza lehet találni, és megpróbálunk utakat bevilágítani számukra. Munkánkat alulról szerveződő, független csapatként végezzük, ezért tevékenységünk fenntartása állandó, kreatív megoldásokat igényel.

Az Élmény Tárba járó gyerekek mindegyikének van egy saját mentora, akivel bensőséges, bizalmi viszonyt alakít ki, akihez tartozhat. Mentorok és mentoráltak kisebb csoportokat, úgynevezett mentor családokat alkotnak. Az egyéni mentorálás során azt próbáljuk tudatosítani a gyerekekben, hogy ott vagyunk nekik, mindig kapaszkodhatnak belénk, elérhetnek minket, ha segítségre van szükségük. A vonzó programok, és a közösség ereje egyre több gyereket szólít meg, az ő foglalkoztatásukhoz azonban további szakemberek bevonására is szükségünk van.

Az idei Swimathonon 1 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, hogy további kis mentorcsaládokkal színesítsük az Élmény Tár közösségét.

A Swimathon záróeseményén minden Élmény Táras gyerkőcért úszunk 1 hosszt, ami azt jelenti, hogy 38 hosszt fogunk megtenni a medencében!