PÉCS BIKE MAFFIA

A Pécs Bike Maffia néven elhíresült szervezetként már 2015 óta lelkes és elkötelezett segítői vagyunk a pécsi rászorulóknak.

A Budapest Bike Maffia alegységeként, a Családsegítő Szolgálattal együttműködve havonta egyszer szállítunk ki kerékpárral ételt családoknak, egyedül élő nyugdíjasoknak. Ez kb. 150 adag meleg ételt jelent, ha tehetjük süteményt vagy tartós élelmiszert is csomagolunk mellé. Nagyrészt magánszemélyek adományaiból és aktív részvételével dolgozunk, de szívesen látunk céges csapatokat is, sőt gimnazistákat is, akik nálunk teljesíthetik közösségi szolgálatukat.

Korábban is tudtunk már adományokból zöldséget és gyümölcsöt adni sokgyerekes családoknak. Egy kora nyári kiszállítás után az egyik bringásunk mesélte, hogy egy idős néni, nagyon örült a zöldséges ételnek, mert idén még nem evett sem zöldséget, sem gyümölcsöt.

Így arra gondoltunk, hogy a Swimathon keretében gyűjtött adományokból igyekeznénk fedezni annak a költségét, hogy minden támogatottunknak tudjunk vinni egy vitamincsomagot a meleg ételen kívül. A zöldséget és gyümölcsöt a Pécsi Kosárközösségből tervezzük beszerezni, hogy minél rövidebb legyen az ellátási lánc és helyi termelőket tudjunk erősíteni.

Itt tudjátok tevékenységünket követni: https://www.facebook.com/pecsbikemaffia