GÁSPÁR GERGŐ

„Ahogy a Lénárd Kata-díjról olvastam, egyből Gáspár Gergő jóbarátom jutott eszembe. Szemlélete és szakmai tevékenysége több ízben is rárímel Kata szemléletére és munkásságára, így nagyon jó szívvel jelölöm őt!
A Pszichológia alapszakot a Károli Gáspár Egyetemen végezte, majd Pécsen folytatta és végezte el a mesterképzést. Jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen filozófia MA hallgató. Az egyetemi évei alatt odaadó önkéntes munkát végzett a Mind the Mind, Helperek Önkéntes Segítők Egyesülete és a SoGive szervezeteknél.
Jelenleg a vér és plazmaadás pszichológiáját kutatja a pécsi Alkalmazott Egészségpszichológia Csoport tagjaként. Emellett magyarországi Effekítv Altruizmus mozgalom alapítójaként egy diákszervezetet vezet, aminek az a célja hogy egyetemistákat segítsen olyan karrierekhez, amiken keresztül minél több jót tudnak csekeledni a munkájuk során. Az effektív altruizmus egy filozófiai irányzat és társadalmi mozgalom, melynek célja, hogy bizonyítékokra és érvekre alapozva megtalálja a másokon való segítés leghatékonyabb formáját.
(Erről még: https://hu.wikipedia.org/wiki/Effekt%C3%ADv_altruizmus) ”