A „Swimathon Pécs 2021.” a Pécsi Közösségi Alapítvány követes adománygyűjtő rendezvénye, mely immár második alkalommal kerül megrendezésre városunkban.
8 szervezet.
8 nemes ügy.
Ügyenként jópár támogató barát…
… akik vállalják, hogy 4 héten át kampányolnak, majd 2021. október 16-án a Hullámfürdőben vízbe csobbannak, hogy úszva teljesítsék a vállalt távokat.

Az idei évben az alábbi 8 pécsi projekt nagykövetei fognak vízbe szállni:
🎧A Déli Fekvés Rádió ennek az új pécsi közösségi rádiónak a technikai fejlesztését tűzte ki célul.
🎶A Pécsi Down Alapítvány a Down-szindrómás gyermekeknek a zene erejével történő beszédfejlesztéséhez szeretné a támogatásotok kérni. Támogatom.
👨‍👩‍👧‍👦Az Élmény Tár csapata a hátrányos helyzetű gyerekekkel kapcsolatos, társadalmi érzékenyítő projektjét szeretné megvalósítani. Támogatom.
🚫Az Ormánsági Kulturmisszió Egyesület egy komplex színházi nevelési előadással a többnyire tabunak minősülő témákat szeretné elérhető közelségbe hozni a fiatalok számára.
🌾Az Európai Gondolatok Egyesülete EGE „FűbenFában Orvosság” című projektje egy kertvárosi fűszer-és gyógynövénykert kialakításával szélesítené a pécsi gyerekek látókörét, tevékenységét, életszemléletét.
🛒A Pécsi Kosár Közösség „Hogy láthatóvá váljon a helyi érték” című pályázattal jutott be az úszók közé. Ezúttal a weblapjukat és webshopukat szeretnék felfejleszteni a könnyebb rendelés, és a hasznos szakmai tartalmak elérésének érdekében.
💸A Retextilesek a fennmaradásukért úsznak, hogy azt a környezetvédelmi, pécsi, kézműves és emberi értéket, amit oly sokunk örömére felépítettek, tovább éltethessék.
😉Ééés! mi is leugrunk a startkőről! A nyolcadik pályán a Pécsi Közösségi Alapítvány is szeretne erőforrást gyűjteni ahhoz a vállaláshoz, melybe lassan 5 éve belevágtunk: Pécset szolgálni! Támogatom.
A projekteket részletesen is bemutatjuk majd a szeptemberben kezdődő, közel 1 hónapos kampányidőszak alatt, melyben bármelyik-mindegyik ügyet támogathatjátok honlapunkon keresztül.
💛Mi már nagyon várjuk, hogy ezen fantasztikus ügyekért belecsapjunk egy újabb, izgalmas Swimathon-kampányba!