Swimathon Pécs 2020. – 3.115.746 Ft – KÖSZÖNJÜK!!!

A Pécsi Közösségi Alapítvány követes adománygyűjtő rendezvénye, mely első alkalommal kerül megrendezésre itt Pécsen.

A projektgazdák felkérik kollégáikat, szimpatizánsaikat és/vagy együttműködő partnereiket, hogy ússzanak és előtte kampányoljanak is érte 4 héten keresztül, megszólítva a saját ismeretségi körüket egy közösségi adománygyűjtő kampányfelületen keresztül.

A kampányok alakulását, a projekteket és az értük úszók motivációját végigkövetheted honlapunkon és facebook oldalunkon.

Október 24-én, szombaton, 9-12 között zárul a Pécsi Közösségi Alapítvány követes
adománygyűjtése, de nem a Hullámfürdőben!
Az úszás helyett egy közös sétát teszünk a SWIMATHON logóját leíró útvonalon, majd a
csapattagokkal koccintunk a Civil Közösségek Házában, ahol közösen örülünk majd a
feltöltésekből kirajzolódó sokszínű civil aktivitásnak és a JÓÉRZÉSNEK, hogy olyan ügyek
megvalósításához járultunk hozzá, amelyek fontosak Pécs városában!

The ambitious fundraising event of the Pécs Community Foundation, which will be
held here in Pécs for the first time.
Project promoters invite their colleagues, sympathizers and/or collaborating partners to swim and prior to that, campaign for it for 4 weeks, addressing their own group of acquaintances through a community fundraising campaign interface.
You can follow the development of the campaigns, the projects and the motivation of the swimmers for swimming for them on our website and facebook page.
The closing swim of the campaign will take place on October 17 from 9:00 to 17:00
in the Hullámfürdő swimming pool in Pécs.

Csapatok

Irodalmi Diszkó: 1.009.525.- Ft

Pécs az egyik legjelentősebb irodalmi centrum Magyarországon, rengeteg itt élő vagy idetelepült íróval, költővel.

a képre kattintva bővebben

Úszók:

Bánhidi Lilla

Berkecz Balázs

 

Kiss Georgina

Milbacher Róbert       

Prim Péter

Kiss László

Arató Vilja

Vidó Gábor

Czéh Dániel

Szaniszló Judit

Szabó Attila

Tompa Andrea

Görföl Balázs

Biacsics Renáta

támogatás a képre kattintva

Pécs Bike Maffia: 638.287,- Ft

A Pécsi Bike Maffia néven elhíresült szervezetként már 2015 óta lelkes és elkötelezett segítői vagyunk a pécsi rászorulóknak.

a képre kattintva bővebben

Úszók:

Halász Amadé

Rácz Gábor

Bite Orsi

Riklik Anett

Schnell Ágota

Pernyéz Zsuzsa

Szentpéteri L. József

Zadravecz Zsófia

Andreas B. Graff

Resch Judit

ifj. Nedjalkov Iván

támogatás a képre kattintva

Mecsekszabolcsi Környezet- és Érdekvédő Egyesület és Baranya MAG közösség: 103.722,- Ft

Egyesületünk szárnyai alatt működik a Baranya MAG közösség, amely a hagyományokon alapuló életmód ismertetésével és népszerűsítésével foglalkozik, ezen belül nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód és a népi gyógyító hagyományok terjesztésére és gyakorlására. MAG közösségek Magyarország és Erdély-szerte léteznek, működnek.
A képre kattintva bővebben.

Úszók:     

Szilágyi László

Molnár Ildikó

Szalma Vali

Cseke Lajos

támogatás a képre kattintva

Pécsi Kosár Közösség: 347.914,- Ft

A Pécsi Kosár Közösséget két tucat lelkes önkéntes koordinálja. A célunk az, hogy helyi élelmiszerlánc szervezésével összekössük a környékbeli termelőket a vásárlókkal, szemléletformáló eseményeket és találkozókat szervezünk, ami által erősíteni tudjuk a közösségeinket és a helyi gazdaságot. Hétről hétre azért dolgozunk, hogy a bevásárló közösségünk átadónapjainak köszönhetően egy bővülő, nonprofit értékesítési csatornát biztosítsunk a termelőknek, időt és erőforrásokat megtakarítva számukra. Szeretnénk serkenteni a gazdák körében az összefogást, a szövetkezést és inspirálni a mezőgazdasági struktúrában ma már nem megtalálható alapvető növények termesztését. Heti átadó napjainkra aktuálisan tizennégy ős- és kistermelő termékeit tudják megrendelni az érdeklődők, jelenleg 60-70 családot látunk el így, jól megismert gazdaságokból származó egészséges helyi élelmiszerrel. Kezdeményezésünk a közösségi érdekek mentén halad, a személyességen és a közös tanulási folyamaton alapul. Bejegyzés alatt álló civil szervezetünk alapvető értékei közé tartozik megannyi környezettudatos és közösségi alapelv, mint a hulladékmentesség, környezetünk, talajaink megóvása és a hagyományaink, valamint a vidéki életforma megőrzése. Kezünkbe vettük az élelmiszer önrendelkezésünket! Infrastrukturális fejlesztéseinkhez, és az átadónapjaink helyszínéül szolgáló Balokány Ligetben kialakítandó (kizárólag helyi termékeken alapuló) büfé és zöld központ kialakításához szeretnénk adományokat gyűjteni!

A képre kattintva bővebben.

Úszók:

Miklós Barnabás

Radnóti Zsolt

Jászai Andrea

Kaiser Hanna

Berecz Anna

támogatás a képre kattintva

Napüdvözlet Egészségmegőrző és Életmód Egyesület: 713.800,- Ft

Pécs-Vasason működő Egyesületünk fő tevékenysége az egészségmegőrző mozgásformák gyakorlása
és oktatása, az egészséges életmódra nevelés. A Bethlen Gábor utcai székházunk előtti zöld övezetben augusztus-szeptember hónapokban kültéri fitnesz eszközöket állítunk fel, a létesítmény pedig a „Csi-Életerő” Park nevet kapja. A park lehetővé teszi majd, hogy a gyakorlóinkkal a szabadban is foglalkozhassunk, speciális mozgásszervi és egyéb problémák megelőzésére, enyhítésére, a keringési rendszerünk működésének fokozására szolgáló gyakorlatokat mutassunk és végeztessünk. Az eszközök nemcsak a tagjaink és gyakorlóink részére lesznek elérhetőek, azt a környék apraja, nagyja használhatja majd saját súlyos erősítésre is.
a képre kattintva bővebben

Úszók:

Dömse Boglárka

Sólya Mónika

Eigner Eszter

Szőts Rózsa

Krámosné
Schweitzer Andrea

Dittrich Kriszta

Ratkai Györgyi

Szebényi Ágnes

Kovács Nikoletta

támogatás a képre kattintva

Tegyünk Egymásért Egyesület: 279.000,- Ft

Imázs építés egy jó ügyért

A Tegyünk Egymásért Egyesület (TegyEgy) 2003. óta működő szervezet, amely hat éve Pécs–Somogy szegregálódó területén dolgozik. TegyEgy három éve, folytat társadalmivállalkozói tevékenységet, mellyel elsődleges célunk a munkahelyteremtés olyan hátrányos helyzetű, alacsony iskolázottságú munkanélkülieknek, akik Pécsett az elsődleges munkaerőpiacon nem tudnak elhelyezkedni. Másodlagos célunk, ami legalább annyira fontos számunkra, hogy az egyesület stabilizációját biztosítsuk a vállalkozásból származó nyereség visszaforgatásával. Társadalmi vállalkozásunkban, hétvégente árulunk minifánkot és burgonya chipset falunapokon és fesztiválokon. Az elmúlt években 15 alkalmi munkavállalónak biztosítottunk jövedelemszerző lehetőséget. 2020-as év második felében bővítjük vállalkozói tevékenységünket előrecsomagolt szendvicskészítéssel. Szendvics manufaktúránkban előállított ételeket Pécs kis boltjaiban értékesítjük. Terveink szerint közel 10 főt tudunk majd foglalkoztatni.
Jelen projekt célja, hogy társadalmi vállalkozásunk professzionális imázst kapjon. Fontos számunkra, hogy vásárlóinkban egy olyan kép alakuljon ki szervezetünkről és termékeinkről, ami minket tükröz. Ami megmutatja, hogy termékeinket hátrányos helyzetű asszonyok készítik és minden termékünk mindig ugyanazon a magas színvonalon készül. A társadalmi vállalkozások sikeres működtetése azt is lehetővé teszi, hogy a TegyEgy fenntarthatóan működjön és elérje célkitűzését. Az egyesület célja komplex szociális program biztosítása, mellyel csökkenti a kirekesztettséget, növeli az
esélyegyenlőséget, valamint mind ezek mellett közösségépítést és hagyományőrzést is folytat.

a képre kattintva bővebben

Úszók:

Nagy Dominika

Mihálykövi Andrea

Bogdán Ferencné

Bartókné Ehreth Anita

Farkas Edina

Tóth Eszter

Polos Tímea

Adrián Dorottya

Herter Laura

támogatás a képre kattintva