Közhasznú nonprofit szervezetünk fő célkitűzései: az oktatási és a művészeti intézmények közötti együttműködés erősítése, a kulturális örökség védelme, a környezet és táj megóvása, a munkanélküliek, a hátrányos helyzetűek támogatása, érdekvédelme. A Nemzeti Művelődési Intézetnél kulturális statisztikai számunk van, mint regisztrált képzőművészeti, oktatási tevékenységet végző egyesület. A Pest Megyei Kormányhivatal a felnőttképzők nyilvántartásba felvette egyesületünket a B/220/004572 számon
Évek óta szervezzük a régiónkban a Kertészkedők klubját, „A legszebb konyhakertek” – Magyarországon helyi és Pécs Városa Legszebb Virágoskertje versenyét. Tradicionális Házi készítésű sütemények versenyét és a szókincsfejlesztő társalgási nyelvklubot, angol és olasz nyelven. A középiskolákkal felvett kapcsolatainkra építve – az ötven órás kötelező közösségi munka – tervezzük a három „H”-sak (halmozottan hátrányos helyzetűek) digitális oktatásának könnyítését. Megerősítjük, tudatosítjuk, hogy mindenki egyenlő!
PÉCSETT a játszóterek – KERTVÁROSBAN is felújításra kerülnek. Ehhez egy színes, illatos kert kiegészítésével járulunk hozzá: GYÓGY- ÉS FŰSZERNÖVÉNYEK ültetésével. EZ A KIS LIGET a környék lakóinak: kismamáknak, nagymamáknak, gyerekeknek nemcsak játszótér lesz, hanem ismeretet nyújtó közösségi tér is. Az egészség megőrzésében és a prevencióban pedig fontos szerepe. Ez a program közösséget fejleszt az itt élők bevonásával. Az elmúlt év bezártsága rámutatott az egymásra utaltságra, a szomszéd fontosságára.
Pécs Kertváros panelházai között vidám, színes, illatos színfoltja lesz a játszótérnek ez a fűszer- és gyógynövény liget. A növények mindenki számára elérhetővé válnak, közösségi színteret teremtenek. A játszótéren a szervezett programokkal: a növények felismerése illatukkal, kedvet csinálunk, megismerik a növények fajtáit, hasznosításukat. Pozitív változás, hogy majd a balkonokon, ablakokba hasonló növényeket ültetnek. A környék lakói megismerik egymást és egyesültünket.