P-AGE Tudatos Öregedés Interdiszciplináris Szakértői Csoport

A Tudatos Öregedés nem csak egyéni, hanem közösségi szintű gondolkodást, felelősségvállalást is jelent.
Az idősödéssel, idős korral foglalkozás során olyan komplexitással találjuk szembe magunkat, amely nem nélkülözheti a multidiszciplináris megközelítést. Szükséges a biológiai, pszichológiai, szociális, társadalmi, tanulási, pénzügyi, környezeti, spirituális stb. tényezők egyensúlyára törekvés.
Központi célunk a különböző diszciplínák és szakterületek szakembereinek felkutatása, meghívása a Tudatos Öregedés Interdiszciplináris szakértői csoportunkba.
A program keretében elkezdtük a P-AGE Tudatos Öregedés Interdiszciplináris szakértői csoport kialakítását. A szakértőink bekapcsolódtak egy tíz alkalmas tudatos öregedés képzésbe, melyet a Hekate Conscious Ageing Foundation holland partnerszervezet munkatársai tartanak. Hollandia Európában is élen jár az aktív, egészséges öregedés, az intergenerációs társadalmi együttműködés kialakítása terén. A holland partnerszervezet munkatársai széles körű tapasztalattal, szakértelemmel és európai szintű kapcsolatokkal rendelkeznek az idősödés témakörében, kiemelten kezelik az idősödés intergenerációs vetületét. Rendszeresen tartanak képzéseket, tréningeket angol, holland és magyar nyelven Európa számos országában.

A közös munkánk a bizonyíték arra, hogy komoly, súlyos témákon is lehet kreatívan, jókedvűen, sokat nevetve dolgozni.

A P-AGE Tudatos öregedés Interdiszciplináris szakértői csoport tagjai:

Arató Vilja
Bognár Csaba
Borsós Zsófia
dr. Bajusz Klára
dr. Kleisz Teréz
dr. Lampek Kinga
dr. Németh Ibolya (Biobia)4
Hoffmanné Toldi Ildikó
Knyihár Éva
Ribarics Ildikó
Sárvári Erzsébet
Schauermann Tamás
Szalóki Réka
Török Bettina
Varga Mónika
Vincze Csilla
Virágh Viktória

Fotó:
Rafa-Gyovai Tibor