Pitypang Művészeti Alapítvány

Az alapítványunk 20 éve működik Pécsett, felnőtt táncoktatással kb 9 éve foglalkozik. Az utóbbi 3 év sikerei buzdítanak minket arra, hogy ennek a közösségnek és mozgásformának a rengeteg előnyét minél több ember megismerhesse. Célunk, többek között a felhőtlen együttlét , a hetente találkozás öröme és, hogy minél több felnőtt embert (férfit és nőt) tudjunk bevonni a klasszikus és modern balett és tánc bűvkörébe, ezáltal felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgás, és az összetartó közösség értékeire.
Balett . Ez a szó mindenkit kissé afelé terel, hogy egyből hófehér, kecses hattyúmozgással lássa magát, és rögtön eldöntse: na ez az, ami nekem nem megy.! De el kell, hogy mondjuk, a balett nem ez!  A balett erő, koncentrált izommunka, személyre szabott haladás. Fiatal és idős korban is biztonsággal használható forma, mivel nagyon pontos a rendszere.  Kis csoportokban, nagy odafigyeléssel segítjük a hozzánk fordulókat. Vannak köztünk fiatalok, idősek, férfiak és nők. Sok kíváncsi és lelkes ember. És igen, van, aki hattyúvá válik az évek során, és van, aki a mindennapjait színesíti a táncórával. van, aki az egésszégét védi vele, és van, aki csak náha “ugrik” be egy-egy tréningre. Egy biztos: mára egy olyan erős közösséget építettünk, ahol biztonságban érezhetjük magunkat. És a mai világban ez talán a legfontosabb a számunkra.
Szeretnénk bővíteni a táncolni járó felnőttek és szeniorok sorait. Utóbbi években több hazai és nemzetközi versenyen való kitűnő szereplés sarkall minket arra, hogy ennek teret adhassunk egy kifejezetten felnőtteknek és senioroknak szóló táncfesztiválon, és ezen kívül több (vendég oktatóval is létrejövő ) tánckurzus és esetleg ingyenes óra hozza közelebb az embereket a tánchoz Pécsett és környékén!